poorters header
Nieuwspoort kent inmiddels bijna 2.200 Poorters
Nederlandse en buitenlandse journalisten, politici, voorlichters, persattachés en PR-functionarissen.

Poorters

De leden van Nieuwspoort noemen wij Poorters. Nieuwspoort kent inmiddels bijna 2.200 Poorters: Nederlandse en buitenlandse journalisten, politici, voorlichters, persattachés en PR-functionarissen. Personen die vanwege het uitoefenen van hun beroep in het centrum van politiek Den Haag moeten zijn, vinden het Poorterschap een must.

Nieuwspoort heeft een besloten sociëteit waar slechts Poorters toegang tot hebben. In de sociëteit geldt de Nieuwspoortcode zodat iedereen zich vrij kan voelen en niet elk woordje hoeft te wegen. Een beetje zoals thuis, vandaar dat de sociëteit ook wel de tweede huiskamer wordt genoemd. Hier kunnen Poorters terecht voor een hapje en een drankje. Voor velen is dit de manier om even lekker te kunnen bijkomen of juist een afspraak te maken zodat in alle rust gewerkt kan worden.

Nieuwspoort heeft een aantal commissies bestaande uit Poorters die debatten en lezingen organiseren, de kunst aan de muur verzorgen en activiteiten zoals de nieuwjaarsbijeenkomst, een pub quiz en het aspergediner organiseren. Zo bepalen Poorters een beetje mee wat er in Nieuwspoort allemaal gebeurt. Ook in de Raad van Toezicht van Nieuwspoort zijn drie van de totaal negen toezichthouders verkozen Poorters. Zo blijven Poorters nauw betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen van het perscentrum. 


Daarnaast organiseert Nieuwspoort zelf veelal met partners bijzondere bijeenkomsten zoals de jaarlijkse Kees Lunshoflezing, actuele thema-avonden met interessante gastsprekers, eindrecesfeesten, maandelijkse debatten. Poorters bieden wij zo mogelijk toegang, zo veel mogelijk gratis zelfs en als het niet anders kan is er altijd een korting. Ook in het restaurant van Nieuwspoort bieden wij Poorters korting op de standaardprijzen. Het eventuele verbruik in het restaurant en de sociëteit kan via de persoonlijke toegangspas worden bijgeschreven op de maandelijkse nota.

Om Poorter te kunnen worden kan een aanvraag worden ingediend. De aanvraag wordt door de ballotagecommissie beoordeeld. Het secretariaat van Nieuwspoort neemt de aanvragen dan in behandeling en houdt u op de hoogte van de verdere voortgang. De voorwaarden en reglementen over het Poorterschap vindt u hier.  

Deze pagina delen: