rutte correspondents dinner nrc2
Vrienden van Nieuwspoort
Vrienden verstevigen het maatschappelijke en financiële fundament van Nieuwspoort

Vrienden

Het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort is het centrum voor het vrije woord in Nederland. Een ontmoetingsplaats voor politici, journalisten en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Nieuwspoort functioneert onafhankelijk van overheidssubsidies. Dat is in internationaal perspectief uniek. Nieuwspoort is een financieel gezonde organisatie en genereert haar inkomsten uit de bedrijfsmatige activiteiten, namelijk horeca en zalenverhuur.

De Vrienden
Voorzitters van raden van bestuur en directeuren van ondernemingen en maatschappelijke organisaties kunnen toetreden tot het gezelschap van Vrienden. Vrienden verstevigen met hun betrokkenheid en bijdrage het maatschappelijke en financiële fundament van Nieuwspoort. De Vriendschap is persoonlijk, maar wel gekoppeld aan de functie. Dat betekent dat indien een Vriend de functie overdraagt aan een opvolger, de opvolger automatisch Vriend wordt.

Exclusief gezelschap
Vrienden verstevigen het maatschappelijke en financiële fundament van Nieuwspoort. Daarnaast treden zij toe tot een exclusief gezelschap met exclusieve rechten. Ieder jaar zijn er voor de Vrienden van Nieuwspoort speciale evenementen op hoog niveau. De bekendste is misschien wel het jaarlijkse Vriendendiner in de Ridderzaal, altijd in gezelschap van de premier, verschillende kabinetsleden en toonaangevende internationale politici. Zo mochten de Vrienden van Nieuwspoort de afgelopen jaren prominenten als José Manuel Barroso, Angela Merkel en Hamid Karzai verwelkomen. Tot de andere evenementen behoren de jaarlijkse Vriendenlunch als netwerkgelegenheid met gelijkgestemden, bovendien krijgen alle Vrienden het Poorterschap (lidmaatschap Nieuwspoort) gratis aangeboden. Een Poorter heeft toegang tot de besloten sociëteit van Nieuwspoort en kan deelnemen aan alle activiteiten.

Vriend worden
Er zitten nog veel meer aspecten vast aan de Vrienden van Nieuwspoort. Zo hebt u voorrang als u voor uw bedrijf of organisatie de zalen van Nieuwspoort wilt gebruiken als exclusieve evenementenlocatie. Elke zaal is apart te huren, maar ook zijn combinaties mogelijk tot een capaciteit van een kleine duizend bezoekers. U kunt er bovendien voor kiezen om op persoonlijke titel Vriend van Nieuwspoort te blijven, ook als uw carrière een nieuwe wending neemt.

Voor alle bijzonderheden over de vriendschap, nadere informatie en aanmelding kunt u het Comité Vrienden benaderen via vrienden@nieuwspoort.nl.

Deze pagina delen: