TLN logo

Logistiekpoort

De slogans ‘Nederland Distributieland’ en ‘Zonder transport staat alles stil’ zijn bij iedereen bekend, maar het is onzeker of iedereen ook deze termen kan duiden.

Is men zich ervan bewust dat bijna 9% van de Nederlanders werkzaam is in de logistieke sector en dat logistiek voor meer dan 17 miljard euro bijdraagt aan de Nederlandse economie? Logistiek is allang geen vervoer meer van A naar B, maar draait om logistieke regie en supply chains. Het Nederlandse bedrijfsleven wil hierin voorop blijven lopen, zodat over twintig jaar de bovengenoemde slogans nog steeds relevant zullen zijn.

Tien logistieke organisaties hebben het initiatief genomen werk te maken van de ambitie om Nederland ook in de toekomst het centrum van logistiek Europa te laten zijn. De LogistiekPoort is opgericht om de samenwerking met overheid en politiek te versterken.  Ook vertegenwoordigers van de media zijn welkom bij deze bijeenkomsten.

Samenstelling

De initiatiefnemers van de LogistiekPoort werken samen in de Logistieke Alliantie. De deelnemende organisaties zijn: ACN (luchtvracht), CBRB (binnenvaart), FENEX (expeditie), BRG (Railvervoer), ORAM (ondernemersvereniging Amsterdam), VNC (Cargadoors), KNV (Beroepsvervoer), NDL (vereniging voor logistiek), Deltalinqs (ondernemersvereniging haven Rotterdam) en TLN (wegtransport en logistiek)

Contactgegevens

Voor meer informatie over de LogistiekPoort neemt u contact op met:

Transport en Logistiek Nederland
Wijnand van Zanten
T: 088 - 456 72 14
E: wvzanten@tln.nl

Deze pagina delen: