financielepoort header
Financiële zorgplicht, toezicht en regelgeving, betrouwbaarheid
En kwaliteit van de financiële dienstverlening, corporate governance en het Europese betalingsverkeer.
financiele poort logo

Financiële Poort

De financieel economische sector in Nederland wordt beschouwd als één van de pijlers van de nationale economie. Deze sector geniet een enorme publieke en politieke belangstelling.

Voorbeelden van actuele thema’s zijn: financiële zorgplicht, toezicht en regelgeving, betrouwbaarheid en kwaliteit van de financiële dienstverlening, corporate governance en het Europese betalingsverkeer.

Financiële Poort is een bijeenkomst voor beslissers en opinievormers waar politiek-financiële thema’s centraal staan. Voor deze bijeenkomsten worden topbestuurders van ondernemingen uitgenodigd alsmede politici, topambtenaren, journalisten, toezichthouders en directeuren van maatschappelijke organisaties.

De initiatiefnemer van Financiële Poort is de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Tijdens een Financiële Poort bijeenkomst staat een actueel thema centraal. Onder leiding van een gespreksleider discussiëren vooraanstaande sprekers over het thema met elkaar en met de genodigden. Daarnaast bestaat voor de genodigden ruime gelegenheid om elkaar informeel te spreken.  

Samenstelling

De inhoudelijke en organisatorische begeleiding van Financiële Poort wordt verzorgd door Lilian Van der Meij (ING) en Laurens Miserus (NVB).

Financiële Poort heeft een Comité van Aanbeveling. De leden zijn:

  • Dr. A.H.G. Rinnooy Kan (Universiteit van Amsterdam)
  • Drs. Ch.P. Buijink (NVB)
  • Prof. dr. K.H.W. Knot (DNB)

Contactgegevens

Nadere informatie: www.financielepoort.nl

Deze pagina delen: