Online Belastingpoort ‘Belastingheffing-bijeenkomst multinationals’

14 mei 2020 16:00 — 17:30
Datum: 14 mei 2020 16:00 — 17:30 Debat

Tijdens deze ‘virtuele’ Belastingpoort op 14 mei 2020 van 16.00 t/m 17.30 uur staat het rapport van de Adviescommissie belastingheffing multinationals 'Op weg naar balans in de vennootschapsbelasting' centraal.

Onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk, gaan deskundigen uit o.a. de belastingadviespraktijk, politiek en wetenschap met elkaar in debat en belichten zij het rapport vanuit hun eigen invalshoeken.

De deelnemers gaan tijdens deze Belastingpoort in op de opdracht die is gegeven aan de Adviescommissie, de voorgestelde maatregelen en de mogelijke effecten daarvan. Vinden we weer een balans in de vennootschapsbelasting en gaan multinationals in Nederland eerlijker belasting betalen (of doen ze dat al)?

Programma

16.00 uur Opening door dagvoorzitter Esther van Rijswijk    
16.10 uur  Inleiding en toelichting op het rapport door Bernard ter Haar (voorzitter adviescommissie)
16.30 uur  Het rapport vanuit verschillende invalshoeken bekeken: 
  In discussie met Anna Gunn (Gunn Tax Communication), Arnold Merkies (Tax Justice), 
  Edwin Visser (Partner PWC en bestuurslid van de NOB) en Wouter Paardekooper (Counsel Baker & McKenzie)
17.00 uur Het rapport vanuit de politiek en wetenschap belicht:
  Met Pieter Omtzigt, (lid Tweede Kamerfractie CDA), Henk Nijboer (lid Tweede Kamerfractie PvdA), 
  Bart Snels (lid Tweede Kamerfractie GL) en Hans van den Hurk (Hoogleraar UM en adviseur internationale fiscale strategie voor multinationals en ontwikkelingslanden)
17.30 uur  Sluiting


Vooraf vragen stellen
Er is gelegenheid om vooraf vragen aan de sprekers te stellen. Deze kunt u uiterlijk tot woensdag 13 mei a.s. via nob@nob.net insturen. De meest voorkomende worden voorgelegd.
 

Virtueel bijwonen
Wilt u deze virtuele bijeenkomst ook volgen? Dat kan via deze link (https://youtu.be/u9s6c9X7Fls). Vooraf aanmelden is niet nodig. Via de website van de NOB kunt u de bijeenkomst ook ‘on demand’ terugkijken.

Deze pagina delen:

Verwante pagina's