Nieuwspoort Rapporteurs 2021

27 september 2021 17:00 — 18:30
NPR anet en natascha fotootje 2
Datum: 27 september 2021 17:00 — 18:30

Nieuwspoort Rapporteurs Anet Bleich en Natascha van Weezel presenteren de eerste exemplaren van het boek 'De Houdgreep', dat met name gaat over de haat-liefdeverhouding tussen de media en populistisch rechts.

Voorzien van de nodige inside informatie stellen de rapporteurs zich in het boek de vraag: hebben rechtspopulistische politici en de 'mainstream media' elkaar niet veel harder nodig dan ze eigenlijk willen toegeven? In hun boek 'De Houdgreep’, proberen ze op die vraag een antwoord te geven. 

De auteurs geven een toelichting op hun bevindingen en overhandigen de eerste exemplaren van ‘De Houdgreep’ (uitgeverij Balans) aan vier speciale gasten, namelijk Wilco BoomKhadija Arib, Eric Vrijsen en Joost Vullings, die op basis van hun ervaringen op de inhoud van het boek zullen reageren.

Programma:

 • Opening door uitgever Plien van Albada
 • Inleiding door de auteurs
 • Overhandiging eerste exemplaren aan:
  • Wilco Boom, voorzitter Raad van Toezicht Nieuwspoort
  • Khadija Arib, Kamerlid PvdA en voormalig Kamervoorzitter
  • Eric Vrijsen, politiek redacteur EW
  • Joost Vullings, voorzitter van de parlementaire persvereniging en journalist EenVandaag
 • Zij zullen reageren op de inhoud van het boek.
 • Afsluiting door Wilco Boom, voorzitter Nieuwspoort

De commissie Democratie en Debat stelt vanaf 2009 naast de Kees Lunshoflezing ook regelmatig een Nieuwspoort Rapporteur aan. De Nieuwspoort Rapporteur krijgt de opdracht een verslag van bevindingen te maken op het snijvlak van de Haagse politiek, de parlementaire journalistiek en de lobby. Het verslag wordt vervat in een publicatie en een presentatie in Nieuwspoort. 

Praktische informatie
Datum maandag 27 september 2021
Inloop 16.30 uur
Aanvang 17.00 uur t/m 18.30 uur
Toegang zaal voor genodigden.
Volg de Livestream via deze link.

Anet Bleich was jarenlang redacteur van de Volkskrant. Zij publiceerde twee succesvolle en veelgeprezen biografieën: van Joop den Uyl en van Max van der Stoel.
Natascha van Weezel, haar dochter, is columnist van Het Parool en schreef onder meer De derde generatie, Thuis bij de vijand en Nooit meer Fanta. Hun man en vader was de bekende politiek verslaggever en oud voorzitter van Nieuwspoort Max van Weezel, die in 2019 overleed. 

Deze pagina delen:

Verwante pagina's